loading..

HOME Детска академия

Детска академия

КАКВО НОВО?

Сезон 2019-2020 отваря нови възможности за Вашите деца!

Откриваме група по МОДЕРЕН БАЛЕТ И МЮЗИКЪЛ (с основа по класически балет)! Всички малчугани на възраст между 4 и 7г и 8-13г. ще могат да се докоснат до вълшебството на танцово-театралното изкуство!

Преподавател и хореограф ще бъде Констанция Терзиева. Тя има зад гърба си 12 годишен опит в създаването на детски танцово-театрални спектакли. Модерен балет, роли, етюди и майсторски баланс между танц и театър ще изпълват залата на Dance studio Deja Vu.

За въпроси и записване:
Тел: 0898 76 36 76

Всички деца обичат игрите и забавленията. И за много от тях танците са точно това. Ето защо сред главните цели на студиото е по един заинтригуващ начин да въведе детето в танца, който освен всичко друго подобрява мускулния тонус, стойката на тялото, чувството за равновесие, координацията и баланса. Танците помагат и да се научи повече за различните части на тялото (краката, ръцете, дланите). Чрез тях малките деца много лесно развиват чувство за посока.

Взаимствани от Валдорфската педагогика, нашите методи дават следните резултати:

  • кординация и баланс
  • правилна стойка
  • откриване и разгръщане на актьорските умения
  • способност за работа в екип
  • когнитивни умения
  • изграждане на индивидуалност
  • гъвкавост и пластика

Минималната възраст е 4 години.

Класове

Модерен балет

Синтез от различни техники подходящ за малки и големи сцени, спектакли и танцови постановки. Модерният танц е танцова форма възникнала в началото на 20ти век. Въпреки че терминът е прилаган към балните танци, по-честата му употреба е свързана с концертните танци от 20ти век. В Америка Луи Фулър, Айседора Дънкан, Рут Св. Денис, Дорис Хъмфри и Марта Греъм разработили свои собствени стилове на свободни танци и положили основите на американския модерен танц с хореография и обучение.

Класически балет

Класическият балет е сценично изкуство, създадено на основата на драматургията, музиката, пантомимата, сценографията и хореографията,в което основно изразно средство е танцът. Възпитава в децата дисциплина, трудолюбие и самочуствие, както на сцената, така и в живота. Часовете по класически балет са внимателно проектирани за увеличаване на техническите умения, физическо и умствено развитие, съобразени с възрастовите особености.

Мюзикъл

Mюзикъл е вид сценично изкуство, характерно за 20 век, което комбинира елементи от живото музикално изпълнение, танца и театъра. Ние, в Dance studio Deja Vu, влагаме цялата си енергия най-вече върху балансираната комбинация на танц и театър, като певческите роли са по-скоро изграждащи образа на съответната роля. Класически мюзикъли, авторски такива или идейни преработки върху известни филмови музики са онези пленяващи децата творчески неща, върху които работим ние.

СНИМКИ

ВИДЕО