loading..

HOME Детска академия

Детска академия

Всички деца обичат игрите и забавленията. И за много от тях танците са точно това. Ето защо сред главните цели на студиото е по един забавен начин да въведе детето в танца, който освен всичко друго подобрява мускулния тонус, стойката на тялото, чувството за равновесие, координацията и баланса. Танците помагат и да се научи повече за различните части на тялото (краката, ръцете, дланите). Чрез тях малките деца много лесно развиват чувство за посока.

Взаимствани от Валдорфската педагогика, нашите методи дават следните резултати:

  • кординация и баланс
  • правилна стойка
  • откриване и разгръщане на актьорските умения
  • способност за работа в екип
  • когнитивни умения
  • изграждане на индивидуалност
  • гъвкавост и пластика

Минималната възраст е 3 години.

Класове

Модерен балет

Синтез от различни техники подходящ за малки и големи сцени, спектакли и танцови постановки. Модерният танц е танцова форма възникнала в началото на 20ти век. Въпреки че терминът е прилаган към балните танци, по-честата му употреба е свързана с концертните танци от 20ти век. В Америка Луи Фулър, Айседора Дънкан, Рут Св. Денис, Дорис Хъмфри и Марта Греъм разработили свои собствени стилове на свободни танци и положили основите на американския модерен танц с хореография и обучение.

Класически балет

Класическият балет е сценично изкуство, създадено на основата на драматургията, музиката, пантомимата, сценографията и хореографията,в което основно изразно средство е танцът. Възпитава в децата дисциплина, трудолюбие и самочуствие, както на сцената, така и в живота. Часовете по класически балет са внимателно проектирани за увеличаване на техническите умения, физическо и умствено развитие, съобразени с възрастовите особености.

СНИМКИ

ВИДЕО